Nová, menšia, výkonnejšia a cenovo výhodnejšia - AXIS P1244


Sieťová kamera AXIS P1244 predstavuje cenovo výhodné riešenie pre vnútorné aplikácie, ktoré vyžadujú výnimočne diskrétny video dohľad. Táto vysoko výkonná modulárna kamera s rozlíšením HDTV 720p má jednotku so senzorom, ktorá nie je väčšia než palec ruky a ktorá je káblom pripojená k malej hlavnej jednotke. Vďaka tomu je možné ju využiť pre rôzne druhy montáže. Ideálna je na použitie v obchodoch, bankách a pre integráciu do stiesnených priestorov, ako sú napr. bankomaty a predajné automaty alebo automaty na predaj vstupeniek.

Axis Communications, svetový líder v oblasti IP kamier, rozširuje svoj produktový rad kamier AXIS P12 o výkonný model s rozlíšením HDTV 720p pre dohľad s najvyššími nárokmi na diskrétnosť. Oproti svojim predchodcom je kamera AXIS P1244 menšia, takže umožňuje jednoduchšiu a všestrannejšiu inštaláciu. Kamera ponúka vyššiu kvalitu obrazu aj pri slabom osvetlení a zlých svetelných podmienkach, má vylepšenú kompresiu video streamu, lepšie schopnosti analýzy obrazu a - navyše je aj cenovo výhodná.

„Vďaka kombinácii vyššieho výkonu, menších rozmerov a nižšej ceny je kamera AXIS P1244 atraktívnym produktom pre zákazníkov, ktorí hľadajú cenovo výhodné riešenie video dohľadu s vysokým stupňom diskrétnosti,“ povedal pán Erik Frännlid, riaditeľ manažmentu produktov spoločnosti Axis Communications.

Modulárny koncept

Modulárny koncept kamery tvoria: snímacia jednotka, ktorá obsahuje objektív a senzor, hlavná jednotku, kde je umiestnený obrazový procesor, sieťové a napájacie pripojenie, a kábel, ktorým sa pripája snímač k hlavnej jednotke. Vďaka modulárnemu konceptu je možné malý snímač nainštalovať veľmi diskrétne kdekoľvek je to potrebné, zatiaľ čo hlavná jednotka môže byť umiestnená úplne inde - kde je pre ňu dostatočný priestor.

Kompaktné prevedenie

Kamera AXIS P1244 má obrazový snímač s horizontálnym uhlom záberu 102°. Pomocou priloženej súpravy pre zapustenú montáž ju možno nainštalovať aj do veľmi stiesnených miest alebo do stien, či stropov. Ďalšie voliteľné príslušenstvo umožňuje tiež montáž s náklonom v danom povrchu. Snímacia jednotka sa dodáva s káblom v dĺžke 8 metrov na pripojenie k hlavnej jednotke. Hlavná jednotka kamery AXIS P1244 je trikrát menšia ako jednotky predchádzajúcich modelov v rade AXIS P12.

Vysoký výkon

Kamera AXIS P1244 má plnú snímkovú frekvenciu pri rozlíšení HDTV 720p, technológiu Zipstream pre nižšie nároky na šírku prenosového pásma a úložnej kapacity, napájanie cez dátovú sieť Power over Ethernet (PoE), umožňujúce jednoduchšiu inštaláciu, a slot pre pamäťové karty microSD na lokálne ukladanie záznamov. Má vstavaný aktívny alarm pri neoprávnenej manipulácii (Active Tampering Alarm) a detekciu pohybu vo video záznamu (Video Motion Detection). Ponúka tak oveľa viac pre možnosti ďalšej analýzy videa, ktoré sú kompatibilné s platformou pre aplikácie pre kamery AXIS (AXIS Camera Application Platform).

Kamera AXIS P1244 má podporu v najširšej základni v danom odbore, ktorá ponúka softvér na správu a riadenie videa prostredníctvom Partnerského programu spoločnosti Axis pre vývoj aplikácií Axis Application Development Partner Program (ADP), ako aj riešenie AXIS Camera Station a AXIS Camera Companion. Podpora platformy ONVIF umožňuje jednoduchú integráciu kamery do širokej škály videodohľadových systémov.
Viac na www.axis.com

Komentáre