Novinky Axis

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt Axis Surveillance microSDXC CardSpoločnosť Axis Communications, svetový líder v oblasti sieťového videa, posilňuje svoju ponuku pre malé systémy uvedením AXIS Surveillance microSDXC Card 64GB - pamäťovej karty optimalizovanej pre bezpečnostné aplikácie, a uvedením novej verzie cenami ovenčenej aplikácie AXIS Camera Companion 3.

Axis tiež predstavil nové zariadenie určené pre montážne firmy - AXIS T8415 Wireless Installation Tool, ktoré uľahčuje montáž a nastavovanie priamo v mieste inštalácie.

Softvér AXIS Camera Companion premení kamery Axis na komplexné video dohľadové riešenie, ktoré obvykle pozostáva z 1 až 4 kamier, ale podporuje až 16 kanálov. Nová verzia, AXIS Camera Companion 3 prináša Axis Secure Remote Access, ktorý odstraňuje nutnosť ručného presmerovanie portov a konfigurácie routeru, čo umožňuje jednoduchšie nastavovanie, šifrovanú komunikáciu medzi kamerami a smartfónom, alebo PC klientom.

“Penetrácia AXIS Camera Companion v malých inštaláciách dokazuje, že používatelia naozaj oceňujú jej jednoduchosť, ľahkú inštaláciu a slobodu použitia. Nová verzia ešte viac zjednodušuje proces inštalácie a poskytuje väčšiu flexibilitu pre malé bezpečnostné systémy,“ povedal Peter Friberg, riaditeľ Axis Solution Management.

Pre optimálny záznam video obsahu kombinuje nová 64GB pamäťová karta AXIS Surveillance microSDXC najlepšie technologické know-how spoločnosti SanDisk, globálneho lídra v oblasti flash pamätí, s rozsiahlymi odbornými znalosťami zabezpečovacieho systému Axis. „Prácou s Axis, lídrom na trhu v oblasti sieťového videa, sme získali jedinečný prehľad potrieb a požiadaviek dohľadových aplikácií, čo nám umožňuje lepšie optimalizovať naše produkty pre tento účel,“ povedal Oded Sage, riaditeľ a generálny manažér Connected and Computing Solutions spoločnosti SanDisk. „Integrovaný prístup a odborné znalosti z oblasti flash pamätí nám umožňujú navrhovať riešenia pre priemyselné ukladanie dát s dôrazom na spoľahlivosť a vysoký výkon, ktoré sú absolútne zásadné pre trh s dohľadovými riešeniami.“

Spoľahlivý vysoký výkon dátového úložiska je dôležitý najmä pre decentralizované 1-4 kanálové video systémy postavené na AXIS Camera Companion, pretože eliminuje náklady a zmenšuje riziká takéhoto riešenia. 64GB karty AXIS Surveillance microSDXC sú dodávané s adaptérom pre formát SD a podporené sú aj 3-ročnou zárukou Axis.

Axis tiež predstavil nové zariadenie určené pre montážne firmy - AXIS T8415 Wireless Installation Tool. Toto batériou napájané vreckové zariadenie dokáže počas inštalácie napájať aj sieťové kamery (PoE až do 30W po dobu niekoľkých hodín) a pomocou priameho pripojenia Wi-Fi a bezplatnej aplikácie pre mobilné zariadenia pre iOS a Android, umožňuje aj zobrazenie živého náhľadu videa. Dá sa tak jednoducho pristupovať ku kľúčovým funkciám pre optimálne nastavenie IP, pre zameranie, zaostrenie alebo voľbu správneho pozorovacieho uhla.

“Priamo v mieste inštalácie môžu inštalátori prepojiť kameru bezdrôtovo pomocou intuitívnej mobilnej aplikácie s chytrým telefónom alebo tabletom a nastaviť jej kľúčové funkcie, ako sú uhol alebo zaostrenie. Okrem zvýšenia efektivity ponúka AXIS T8415 výkonnú batériu, ktorá vydrží napájať všetky zariadenia celý deň,” povedal Erik Frännlid, riaditeľ manažmentu produktov Axis. “Prístroj AXIS T8415 tak rieši dva špecifické problémy inštalácie IP kamier: rýchlosť a jednoduchosť.”

Zariadenie pre inštaláciu IP kamier AXIS T8415 a pamäťová karta AXIS Surveillance microSDXC Card 64GB budú k dispozícii v 2. štvrťroku 2015 prostredníctvom distribučných partnerov spoločnosti Axis.

Novú verziu klientského softvéru AXIS Camera Companion 3 bude možné bezplatne stiahnuť z www.axis.com/products/cam_companion_software/index.htm v druhom kvartáli 2015.

Komentáre